Perfecte oplossing

Polijsten is een perfecte oplossing voor het renoveren en repareren van oude en nieuwe industriële betonvloeren.

Er zijn drie verschillende methodes:

  • Vervuiling wegslijpen en vlak slijpen. Daarna polijsten van oude en nieuwe industriële betonvloeren (gekend als superfloor en hyperfloor)
  • Vlak slijpen en polijsten van oude en nieuwe industriële betonvloeren (gekend als superfloor en hyperfloor)
  • Toplaag polijsten (gekend als fast grinding)

Methode 1

Bij deze methode gaan we de vervuiling en allerlei losliggende toplagen wegslijpen en daarna vlak slijpen. Dit is de top op het gebied van polijsten van beton (ook gekend als superfloor en hyperfloor). Bij deze methode gaan we met groffe diamant de vervuilingen verwijderen, daarna vlak slijpen en hoogglans polijsten tot korrel 3000. Bij deze methode is het ook zo dat de vloeren mooi vlak zijn, met als gevolg dat het heftruck verkeer een veel vlakkere vloer heeft, dus minder trillingen.

Nadat de bovenlaag is zuiver geslepen en alle vervuiling is weggehaald, gaan we de betonvloer vlak slijpen en daarna 2 tot 3 maal fijner slijpen met metaalgebonden diamant. Hierna gaan we met een water schrobmachine de vloer reinigen, om hem dan te impregneren (kristalliseren) met Art & Reno Super Densifier. De volgende dag slijpen we dan de vloer 2 tot 4 maal fijner tot zijde-of hoogglans.

Art & Reno - Polijsten methode 1

Methode 2

Bij deze methode gaan we de vloer vlak slijpen. Dit is ook de top op het gebied van polijsten van beton (ook gekend als superfloor en hyperfloor). Bij deze methode gaan we met diamant de vloer vlak slijpen en hoogglans polijsten tot korrel 3000. Bij deze methode is het ook zo dat de vloeren mooi vlak zijn, met als gevolg dat het heftruck verkeer een veel vlakkere vloer heeft, dus minder trillingen.

Nadat de bovenlaag is vlak geslepen gaan we de betonvloer na 2 tot 3 maal fijner slijpen met metaalgebonden diamant. Hierna gaan we met een water schrobmachine de vloer reinigen, om hem dan te impregneren (kristalliseren) met Art & Reno Super Densifier. De volgende dag slijpen we dan de vloer 2 tot 4 maal fijner tot zijde-of hoogglans.

Art & Reno - Polijsten methode 2

Methode 3

Toplaag polijsten (ook gekend als ‘fast grinding’).

Dit is een methode waarbij de nieuwe betonvloer licht wordt opgeschuurd met fijne diamant en daarna  behandeld wordt met Art & Reno Super Shine zodat de vloer een hoge glans krijgt. Bij deze methode is het zo, dat niet de beton gepolijst wordt, maar het product Super Shine. De vloer is dus ook niet vlak geslepen. Deze methode is de goedkoopste, maar moet na bepaalde tijd herhaald worden en heeft ook niet de lange levensduur van methode 1 en 2.

Art & Reno - Polijsten methode 3

Samenwerken?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Art & Reno, dé specialist in het slijpen, impregneren en polijsten van betonvloeren.

Contacteer ons
Art & Reno - Samenwerken